Matrox MXO User Forum Forum Index

 
 FAQFAQ   SearchSearch         RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Avid 5.5 crashes

 
Post new topic   Reply to topic    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Avid Media Composer Family (Mac)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
beofilm
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 3

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 7:14 am    Post subject: Avid 5.5 crashes Reply with quote

Hi.

My problem is, AVID crashes conatsntly with Matrox MXO2 mini.

If i disabled the Matrox box, everything works perfect.
When i connect it, it don't.
No error messages, it just hangs, and then shuts down.

The system worked fine, before we moved it to another location. I'm sure it's some hardware problem.
The software hasse'nt changed, and we have more identical machines, running the same setup, without a problem.
I've also tried with another Matrox Box.

Hardware info:
Mac Pro 2.8 Ghz
8 Gb Ram
NVIDIA GeForce 8800 GT

Software:
OS X 10.6.8
AVID MC 5.5.2.
Matrox driver 2.2.1

Error repports:
Process: AvidMediaComposer [254]
Path: /Applications/Avid Media Composer/AvidMediaComposer.app/Contents/MacOS/AvidMediaComposer
Identifier: com.avid.mediacomposer
Version: 5.5.2.18475 (5.5.2)
Code Type: X86 (Native)
Parent Process: launchd [109]

Date/Time: 2011-08-08 11:47:20.813 +0200
OS Version: Mac OS X 10.6.8 (10K540)
Report Version: 6

Interval Since Last Report: 577125 sec
Crashes Since Last Report: 4
Per-App Interval Since Last Report: 542870 sec
Per-App Crashes Since Last Report: 4
Anonymous UUID: 3DD0ACE3-44CB-4287-9FE9-47E32DD9E220

Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x00000000ffffffff
Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

Hope someone can help.. It's pretty urgent!
Thanks in advance!

Kind regards
Kasper
Back to top
View user's profile Send private message
wolfgang
(MXO2 with MAX)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 75

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

10.6.8 is not supported by 5.5.2

update to 5.5.3 for support of 10.6.8 v1.1 and lion 10.7.0
10.7.1 is not supported by 5.5.3 !
Back to top
View user's profile Send private message
beofilm
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 3

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 6:14 pm    Post subject: Reply with quote

wolfgang wrote:
10.6.8 is not supported by 5.5.2

update to 5.5.3 for support of 10.6.8 v1.1 and lion 10.7.0
10.7.1 is not supported by 5.5.3 !


But why is it then working on 5 other suites?
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Joe
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 3323

PostPosted: Thu Aug 18, 2011 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

What happened when you tried one of the other MXO2 Mini's on this system with the crash? Did it also crash?

Do you see the options in the Matrox application (in system preferences)? In other words, is the MXO2 Mini being properly detected before even loading an application?

If all fails, I would suggest remove Matrox 2.2.1 and installing any other version that performs a firmware update. You can try to go back to 2.0 and then remove 2.0 and go back to 2.2.1 or even just use 2.2.3.

Please do check all cables and connections. I would suggest completely removing the Matrox hardware and then reconnecting everything making sure the PCI adapter is secure and that the host cable is connected in the proper orientation (B side goes up).

Please update the thread once you are ready.
_________________
Regards,
Joe
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
DougRyan
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 1

PostPosted: Wed Aug 31, 2011 6:50 pm    Post subject: Same problem... Reply with quote

I'm running a Matrox MX02 Mini version 2.2.3 on Media Composer 5.5.2.1 on MacOSX 10.6.7.

I'm also getting a lot of crashes. It's the only system I'm running on a Matrox so I can't test it on another system.

I saw in a forum that disabling fast scrub might help.

Any suggestions? Thanks for your help.

Doug
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Avid Media Composer Family (Mac) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

This board is protected by Phpbbantispam
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group