Matrox MXO User Forum Forum Index

 
 FAQFAQ   SearchSearch         RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

cracks in the recorded audiofile

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Adobe CC 2015 (Windows)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sgans
(MXO2 Rack with MAX)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 18

PostPosted: Thu Jan 28, 2016 12:15 pm    Post subject: cracks in the recorded audiofile Reply with quote

Hi, I hope, someone can help:
The problem: The sound input signal via Matrox hardware (XLR) is OK, but during (voice-over)-audio-recording there are short cracks in the audiofile - sometimes less, sometimes more. Sometimes in a long file there are no cracks, sometimes they appear steady like a tick of a fast clock. I recorded the audiofies to different harddiscs (qualified for HDTV-video) on computer and external. There seems to be no coherence.
At my last VO-sessions the cracks occured more often, so I had to make an paralell sound- backup to a hardware-recorder (not a very professional working...).
The soundprocessor and the Mic & cables are tested, they are innocent... No virus-tools or parallel audio-tools are installed, even the Windows defender is deactivated.
Of course I deinstalled Mtx.utils totally (manually removing of the mvk*-files, CC registry cleaner) and reinstalled the software as well as I de/reinstalled Adobe CS/CC, additional with the Adobe CC Cleaning software (at first installing Adobe then mtx.utils).
For me it seems to be a problem of hardware, the Matrox MXO2 Rack or the computer. Do someone knows this problem? What can I do to encircle and fix the problem? I have rendered a mp3- soundfile to demonstrate the "caracter" of cracks - perhaps someone want to hear: ask me...

System:
- Windows 7 Professional, Service Pack 1
- HP Z400 Workstation, Intel Xenon CPU W352 @2.67 GHz, 16 GB memory, 64 Bit OS, GeForce GTX 650 Ti
- Matrox MXO2 Rack, MAX (2011-08-30), Mtx.utils 8.0.0.15342
- Adobe Premiere CS6 (6.0.5) as well as Premiere CC 2015 try-out-version. Preferences-Audio hardware: Matrox ASIO Driver..., XLR

Thank you in advance...
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6881

PostPosted: Thu Jan 28, 2016 4:19 pm    Post subject: Reply with quote

Does the issue occur if you reboot the system?

Can you try previous Mtx.utils 7.7.2.2018 drivers with Adobe CS6 and see if this works?
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
sgans
(MXO2 Rack with MAX)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 18

PostPosted: Sat Jan 30, 2016 7:58 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for your quick answer!
Does the issue occur if you reboot the system? > what do you mean? I start the computer, start premiere and have the problem. Even I restart both the promlem is still there...
Can you try previous Mtx.utils 7.7.2.2018 drivers with Adobe CS6 and see if this works?> I had the problem with a previous version (don?t know which version) and full of hope I installed the new one - successless. But OK, I will try it and I'll report you the result...
Back to top
View user's profile Send private message
sgans
(MXO2 Rack with MAX)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 18

PostPosted: Mon Feb 01, 2016 9:57 am    Post subject: Reply with quote

Thank you Sam,
I deinstalled Mtx.util 8.0.0.15342 and installed Mtx.util 7.7.2.2018 - and it seems to be successful...
As I wrote I had an earlier version of utils with the same problem and therefore I installed 8.0.0...
So I hope there is no reason to contact you the next days (months, years...?) Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6881

PostPosted: Mon Feb 01, 2016 10:12 am    Post subject: Reply with quote

Glad to hear all is working well. We have reported the issue to our engineering department.

We will close this post but let us know if you have further updates in the future.
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Adobe CC 2015 (Windows) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

This board is protected by Phpbbantispam
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group