Matrox MXO User Forum Forum Index

 
 FAQFAQ   SearchSearch         RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

no video through mx02 mini output

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Final Cut Studio & QuickTime based software (Mac)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
the_editor
(MXO2)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 3

PostPosted: Wed Jul 01, 2015 10:11 am    Post subject: no video through mx02 mini output Reply with quote

Hi, I have had a series of problems:

System worked okay. FCP 7.03, intel quad duo core mac, Matrox MX02 Mini, etc.

Then Mini would only output video when playback was paused. Mini configuration panel works in System Preferences but no help resolving problem.

After trying various settings in FCP and Mini, Mini would only output 720p which is okay for the HDMI monitor but composite output is 720p and not useable on composite WFM. Still no real time playback of video through Mini.

Try more configurations, restarting software, rebooting computer, shutting computer down, wait a while, fresh start. Now the Mini only makes black on HDMI and composite outputs. No amount of configuration produces a picture. Analog output is black composite with burst. I can make audio output go through Mini or Mac line outputs according to Audio/Video settings in FCP but cannot get video output on HDMI and composite outputs other than black.

What to do? Thanks for any help!
Back to top
View user's profile Send private message
the_editor
(MXO2)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 3

PostPosted: Wed Jul 01, 2015 10:13 am    Post subject: Reply with quote

Mac has 10.7.4 OS

Mini is 15.0 firmware version and 2.6.1.0001 software version.
Back to top
View user's profile Send private message
the_editor
(MXO2)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 3

PostPosted: Wed Jul 01, 2015 10:33 pm    Post subject: Reply with quote

So many settings. Somehow in FCP the View ... External Video got set to OFF. Set it to ON. Video now plays through Mini to HDMI monitor and composite WFM.

But it only displays the current still frame when playback is stopped; no real time video. If the Sequence setting is 720p 59.94, View ... Video Playback must be set to 720p 59.94, not 720p 29.97 Finally I noticed there is a 59.94 setting in addition to the 29.97 setting.

So it all works again. 'Hope this may help someone else.
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6879

PostPosted: Thu Jul 02, 2015 9:12 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for posting back your results and you were able to resolve the issue.
Yes, for MXO2 output you will need External Video set to ON.
Ideally, for realtime playback in FCP, you should match the format and frame rate of the clips to the timeline and playback settings.

We will lock this case, but please feel free to post back any new issues.
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Final Cut Studio & QuickTime based software (Mac) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

This board is protected by Phpbbantispam
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group