Matrox MXO User Forum Forum Index

 
 FAQFAQ   SearchSearch         RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Problems with New Mac Pro and Expansion Helios 2 Chassis

 
Post new topic   Reply to topic    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Adobe CC 2014 (Mac)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
prwiley
(MXO2 LE with MAX)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 7

PostPosted: Sat Apr 26, 2014 10:54 am    Post subject: Problems with New Mac Pro and Expansion Helios 2 Chassis Reply with quote

I recently purchased a OWC Mercury Helios 2 thunderbolt expansion chassis to used with my new MacPro6,1. OS X 10.9.2 16GB memory.

The MXO2 card and software that worked just great in my old MacPro is not working in the new setup. On startup it is possible to open the MX utilities from system preferences to confirm the card is connected.

However, output to an HDMI monitor from After Effects CS6 is problematic, the issue being that the output is offset and then stops updating.

Opening Matrox Utilities from system preferences after closing After Effects results in a system hang.

Obviously there are lots possible variables. Can anyone suggest a way to begin troubleshooting?
Back to top
View user's profile Send private message
Andrew Smith
(MXO2 with MAX)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 1000

PostPosted: Sun Apr 27, 2014 4:50 am    Post subject: Reply with quote

First thing would be to disconnect the OWC Mercury Helios 2 and try with a direct connection to the ThunderBolt port on your new Mac. It is possible that something within the ThunderBolt expansion chassis is getting in the way.

Andrew
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Vic
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 553

PostPosted: Mon Apr 28, 2014 9:06 am    Post subject: Reply with quote

Hello prwiley,

Please try what Andrew suggested, going direct to the Mac.

Which Matrox driver have you installed?

Is your goal to use the CS6 suite?

Regards

Vic
Back to top
View user's profile Send private message
prwiley
(MXO2 LE with MAX)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 7

PostPosted: Mon Apr 28, 2014 9:18 am    Post subject: Reply with quote

I have communicated with OWC tech support and their answer is that the Matrox card is not supported and likely won't work.

I am going to punt and try Matrox's thunderbolt adapter.
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Vic
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 553

PostPosted: Mon Apr 28, 2014 10:11 am    Post subject: Reply with quote

Hello prwiley,

Please try a direct connection with our thunderbolt adapter.

Follow these steps:

- connect the thunderbolt adapter to the Mac
- search for Mac updates, if any install, reboot
- search for any new Mac updates, install if any
- power down, add the MXO2 to the thunderbolt adapter, power up and install the driver
- reboot when prompted

Regards
Vic
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Adobe CC 2014 (Mac) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

This board is protected by Phpbbantispam
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group