Matrox MXO User Forum Forum Index

 
 FAQFAQ   SearchSearch         RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

No vision

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Adobe CC 2014 (Mac)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Roly
(MXO2)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 12

PostPosted: Wed May 21, 2014 5:41 am    Post subject: No vision Reply with quote

Using PP CC via my Matrox MX02 to an external monitor, however audio is fine but no vision. In the Playback preferences there is only the 3 monitors and Adobe DV.. No mention of Matrox.
As a BTW Avid works fine...
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Vlad
(MXO)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 805

PostPosted: Wed May 21, 2014 7:50 am    Post subject: Reply with quote

Regarding the issue you are encountering please provide the following:

- MAC OS X version:
- Premier Pro version:
- Avid version:
- Matrox software version:

If Matrox is not present as Video and Audio device in Playback preferences you will not have any output due to Matrox plug-ins not being detected in Adobe. You can try uninstalling and reinstalling the MXO2 driver just make sure you have right driver, compatible with the OS X and supports version of the Adobe CS you are running.

The latest 4.1.0.0019 driver is compatible with OS X Mavericks 10.9.2, Mountain Lion 10.8.5 and Lion 10.7.5 and supports Adobe CC application Premier Pro 7.2.1 as well as Avid MC 7.0.3, 6.5.4.1, 6.0.4 and Avid Symphony 6.5.4.1, 6.0.4.

Please note, if you have any previous version of Adobe CS, CS6, CS5.5 etc. on the system that also could be the reasons for Matrox plug-ins to not get detected.

I hope this helps
_________________
Best regards,
Tech Support Vlad
Back to top
View user's profile Send private message
Roly
(MXO2)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 12

PostPosted: Sat May 24, 2014 11:22 am    Post subject: No vision Reply with quote

Thanks for your help and advise..
I'm running OSX 10.9.3 on a new Mac Pro 12 core with 64 GB of ram.
My Adobe PP CC 7.2.2
Avid MC with Symphony 7.0.4
Matrox 4.1.0.0019.
At present still no vision although the audio works fine....
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Vlad
(MXO)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 805

PostPosted: Mon May 26, 2014 7:49 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the feedback.

In Premier Pro Matrox plug-ins are detected?

Go to Premier Pro > Preferences > Matrox is selected as a Video and Audio device?
_________________
Best regards,
Tech Support Vlad
Back to top
View user's profile Send private message
shayne
(MXO2 LE)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 5

PostPosted: Thu Oct 30, 2014 1:14 am    Post subject: No picture on Component and flaky audio Reply with quote

Hi,

running Premiere cc 2014 on a Mac:

OS 10.7.5
2 x 2.8 quad Intel Xeon
10 Gb ram

I get video on HDMI, but nothing on component.

Audio is flakey too. Usually returns after is close premiere and then open premiere again.
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Vlad
(MXO)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 805

PostPosted: Thu Oct 30, 2014 9:08 am    Post subject: Reply with quote

Regarding the issue you encountered please provide the following.

-MXO2 driver?
-Video format of the file, resolution and frame rate?

In Premiere Preferences, verify that your audio Audio Hardware and Audio Output Mapping settings are NOT set to Matrox, you can set it to 'built-in output'.
In order to have access to the Matrox presets/player in Adobe Premiere Pro/Encore, make sure that MXO2 is not selected as the audio input or output device in your Mac OS sound settings (System Preferences > Sound) before opening Adobe Premiere Pro/Encore. Once the application is open, keep MXO2 audio disabled in the Mac OS sound settings to ensure proper functionality with MXO2.
_________________
Best regards,
Tech Support Vlad
Back to top
View user's profile Send private message
shayne
(MXO2 LE)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 5

PostPosted: Thu Oct 30, 2014 12:17 pm    Post subject: driver Reply with quote

Driver

MXO2 LE
Firmware: 36.10
Software Version: 4.2.0.0006

Sequence in Premiere is:
1920h x 1080v resolution.
16:9 progressive-scan video at 23.976 frames per second.
48kHz (16 bit) audio.

Footage was shot on a Sony FS-700 1920x1080 @ 23.976 then imported through Pre-Lude an transcoded in Media Encoder as ProRes 422(HQ)
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Vlad
(MXO)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 805

PostPosted: Thu Oct 30, 2014 12:39 pm    Post subject: Reply with quote

The video format 1920 x 1080p at 23.98fps is not supported via Component output, it's supported via HDMI or SDI only.

For more detailed information on supported on MXO2 outputs please refer to User Guide Appendix D, page 186.

http://www.matrox.com/video/media/pdf/support/mac/mxo2/doc/en_Matrox_MXO2_Installation_and_User_Guide_4_2.pdf
_________________
Best regards,
Tech Support Vlad
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Vlad
(MXO)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 805

PostPosted: Fri Nov 07, 2014 10:41 am    Post subject: Reply with quote

We will lock this case but please start a new post for any new issues you encounter.
_________________
Best regards,
Tech Support Vlad
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Adobe CC 2014 (Mac) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

This board is protected by Phpbbantispam
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group