Matrox MXO User Forum Forum Index

 
 FAQFAQ   SearchSearch         RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Media Composer 8.2 Image Stutter

 
Post new topic   Reply to topic    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Avid Media Composer Family (Mac)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ainsophaur
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 47

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 11:05 am    Post subject: Media Composer 8.2 Image Stutter Reply with quote

Just installed Media Composer 8.2, upgrading from 7.0.2. I'm seeing an image stutter in playback in the source or record monitor. Playback is smooth on my client monitor. In other words, I only see it in the application, not on the client monitor.

The stutter looks like it's skipping frames. I've tried changing the video output to "Follow Application" from the 1080i that it was set to.

The project format is 1080p/29.97.

Running the most recent version of the MXO2 mini firmware.
Back to top
View user's profile Send private message
ainsophaur
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 47

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Just power-cycled the MXO2 mini to see if that would help. It did not. The problem persists.
Back to top
View user's profile Send private message
ainsophaur
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 47

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

Reverted back to version 7.0.3. Can't work with this issue.

Please fix.
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6879

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

Does the issue occur without Matrox hardware enabled?

This issue has been reported to Avid and our engineering department. We are working with Avid regarding this issue and will report back once we get further updates.
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
ainsophaur
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 47

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

The issue does not occur with the hardware disabled. It also does not occur on 7.0.3.
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6879

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Yes this is the behavior we are seeing. However, users have reported this with Avid MC7 as well. Avid is aware of this issue.
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
ainsophaur
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 47

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

Any idea when the next firmware update will be released?
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6879

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

We are working on MXO2 drivers to support Yosemite OS X however, we do not have a fix date for release. We are working with Avid, however, we cannot confirm if this issue will be resolved.
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
archcat.ca
(MXO2 Mini with MAX)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 8

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 9:07 am    Post subject: Reply with quote

I'm having the same issue. Don't wanna downgrade the Avid...will have to go back to the AJA card until it's fixed. An ETA would be most Awesome!

Cheers
Mark
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6879

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 9:24 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for your feedback, we will add your request. We will provide a more definite update once we get additional information.
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Avid Media Composer Family (Mac) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

This board is protected by Phpbbantispam
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group