Matrox MXO User Forum Forum Index

 
 FAQFAQ   SearchSearch         RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

No output for 1080p 25 project from Avid 5.5.2

 
Post new topic   Reply to topic    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Avid Media Composer Family (Mac)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
aaronmarshall
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 2

PostPosted: Wed Jun 29, 2011 12:04 am    Post subject: No output for 1080p 25 project from Avid 5.5.2 Reply with quote

Working fine in Avid 23.98 1080p but no signal from a 1080p 25 fps project. Any help here?

Running 2.2.1 driver on a mac pro (10.6.5) Avid 5.5.2

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6881

PostPosted: Wed Jun 29, 2011 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

Can you specify what type of monitor you are running?
Are you outputting through HDMI source?

Can you try selecting 1080PsF@25 fps or 1080i@25? Does this work?
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
aaronmarshall
(MXO2 Mini)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 2

PostPosted: Wed Jun 29, 2011 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

I'm running a 46" panasonic G series plasma via HDMI.

I've tried the component analog out as well and have the same issue.

Are you talking about selecting in the Avid format settings or on the Matrox settings? There is no PsF setting. Only 1080i 25, which produces the same result.

My project is 1080p, 25, which is supported according to the Avid/Matrox literature.
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6881

PostPosted: Thu Jun 30, 2011 9:51 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

We tested the issue here and have not been able to reproduce the problem with Avid MC5.5.1 and MXO2 Mini 2.2.3 drivers.

To confirm, you have created an Avid 1080p25 project? In your project under the Program window, is your output setting set to MXO2 and not 1394?

In System Preferences > MXO2 Mini, what is your Set main channel format to? Have you tried Follow application and 1080?

Please note we support Avid Media Composer v5.5.1 and Avid NewsCutter v9.5.1.

If you still encounter issues, try installing the latest MXO2 Mini 2.2.3 drivers and see if this makes a difference.
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
nigelsmith
(MXO2 Mini with MAX)




Joined: 04 Jul 2005
Posts: 37

PostPosted: Mon Jul 11, 2011 8:31 am    Post subject: Reply with quote

It could be that your Panasonic monitor doesn't support 1080/25P.
I know mine doesn't - it only support 1080/24P, much like the Blu-ray spec.
See here:
http://forum.matrox.com/mxo/viewtopic.php?p=21927#21927
Back to top
View user's profile Send private message
Matrox_Support_Sam
(Moderator)

Site Admin


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 6881

PostPosted: Mon Jul 11, 2011 11:11 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the input nigelsmith.
_________________
Regards,
Sam
Matrox Video Technical Support
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Matrox MXO User Forum Forum Index -> MXO2 Family and Mojito MAX with Avid Media Composer Family (Mac) All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

This board is protected by Phpbbantispam
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group